Indoor Winter Teamcompetitie 6/7 en 8/9

Naast trainingen óók wedstrijden spelen in de winter? De Indoor Teamcompetitie is een competitie voor spelers vanaf 18 jaar in de speelcategorie 6 t/m 9 (het is niet verplicht om lid te zijn van de KNLTB). Wij organiseren dit toernooi samen met Tennis- & Sportcentrum de Nieuwe Brug.

De indoor winter 8&9-competitie is speciaal voor speelsterkte 8 en 9. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met dubbelspeelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen, maar nog nooit competitie hebben gespeeld. Deze competitie wordt vooral gekenmerkt door het gezelligheidskarakter, kent geen promotie / degradatie en waarbij leuke rally’s belangrijker zijn dan winst of verlies.

Tijdens een competitieavond worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw of tegen twee mannen. We hopen dat alle deelnemers op een aangename en gezellige manier kennis maken met het spelen van competitie, de wedstrijden tellen bijvoorbeeld niet mee voor je rating.

De indoor winter 6&7-competitie is voor de meer ervarener tennisser die al toernooien en/of competitie speelt. Deze competitie wordt ook gekenmerkt door het gezelligheidskarakter.

Een competitieronde bestaat uit twee dubbelpartijen. In de competitie hoeven de twee dubbelspelpartijen niet in volgorde van afnemende speelsterkte te worden opgesteld. Een speler mag in de competitie in beide partijen van het dubbelspel uitkomen (echter niet 2x met dezelfde partner).

Meer info op de site van het Tennisnetwerk Haarlem.