Indoor 8&9 competitie

Naast trainingen óók wedstrijden spelen in de winter? De Indoor 8&9 Competitie is een competitie voor spelers vanaf 17 jaar in de speelcategorie 8 & 9 (het is niet verplicht om lid te zijn van de KNLTB). Wij organiseren dit toernooi samen met T-line, TC De Nieuwe Brug en Overhout.

De nieuwe indoor 8&9-competitie is speciaal voor speelsterkte 8 en 9. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met dubbelspeelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen, maar nog nooit competitie hebben gespeeld. Deze competitie wordt vooral gekenmerkt door het gezelligheidskarakter, kent geen promotie / degradatie en waarbij leuke rally’s belangrijker zijn dan winst of verlies.

Tijdens een competitieavond worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw of tegen twee mannen. We hopen dat alle deelnemers op een aangename en gezellige manier kennis maken met het spelen van competitie, de wedstrijden tellen bijvoorbeeld niet mee voor je rating.

Welke en hoeveel partijen speelt u:

Een competitieronde bestaat uit twee dubbelpartijen. In de 8&9-competitie hoeven de twee dubbelspelpartijen niet in volgorde van afnemende speelsterkte te worden opgesteld. Het opstellen bij de 8&9-competitie moet per ronde geschieden. Ronde 1 (met partij 1) staat los van ronde 2 (met partij 1). Een speler mag in de 8&9-competitie in maximaal twee partijen van het dubbelspel uitkomen (echter niet 2x met dezelfde partner).

Telling:

In de 8&9-competitie wordt om twee gewonnen sets gespeeld. Voor deze competitie geldt verder ‘Compact Spelen’. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de stand 40- 40 gelijk en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en geldt voor de partijuitslag als een set met games (7-6).

Meer info op de site van het Tennisnetwerk Haarlem.