Corona Update (5/11 – 11.30 uur)

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennissen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). Er mag niet worden ingedraaid met een 3e of 4e speler. De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer)
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown” en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

Daarnaast gelden de volgende voorschriften: 

 • De kleedkamers en douches zijn gesloten.
 • Ons dringende verzoek is om buiten het tennissen om een mondkapje te dragen. Dus ook bij het binnenkomen en verlaten van de tennishal. 
 • Wij zullen erop toezien dat iedereen zich aan de groepsgrootte van maximaal 2 personen houdt. 
 • De horeca blijft gesloten en publiek is niet toegestaan. 
 • Bij tennisles kan het voorkomen dat er meer dan 2 tennissers op de baan zijn. Dit is toegestaan. 
 • Bij binnenkomst kan een gezondheidscheck worden gedaan.

Mag er na een half uur gewisseld worden zodat er in 1 uur 2 enkels worden gespeeld?

Het antwoord is NEE

De Rijksoverheid heeft de volgende spelregels voor sport .

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport.

 • Maximaal 2 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten) in een groepje. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
 • Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
 • Als er na een half uur 2 nieuwe spelers de hal in zouden komen om hun medespelers af te lossen, zijn er weer te veel sociale contacten én reisbewegingen. En dat precies wat de overheid niet wil.
Geplaatst in Laatste nieuws