Corona update (22/09)

22 september 2020

Vanaf 1 oktober is het zover. We gaan weer binnen tennissen.

We kijken er erg naar uit om u weer te mogen ontvangen. Alleen zijn er door Corona wel wat meer spelregels, vooral naast de baan. De allerbelangrijkste is dat we van iedereen, zoals eigenlijk altijd, verantwoordelijk gedrag verwachten. Daarnaast is de afstandsregel van 1,5 meter belangrijk.

Zoals u zult gaan merken is de Fablohal voor het tennissen, badmintonnen en de horeca opnieuw ingericht, met als uitgangspunt die 1,5 meter regel. De routing is bijvoorbeeld volledig aangepast om voor u en voor ons een veilige omgeving te creëren. Alle maatregelen die we hebben genomen zijn erop gericht om een veilige afstand van elkaar te kunnen houden en om zo weinig mogelijk onnodige bewegingen in de hal en in de horeca te krijgen.

In het kort hebben we naast een aantal algemene maatregelen, zoals extra medewerkers die steeds de belangrijke oppervlakten desinfecteren en de al eerder genoemde luchtverversingsinstallatie, ook extra maatregelen genomen die direct voor uw bezoek van belang zijn:

 • De ingang is 50 meter naar achteren verplaatst, waar voorheen de ingang van het kantoor was.
 • Daar staat de eerste week iemand die u opvangt en u wijst welke route u kunt lopen. De route zullen we duidelijk aangeven en u krijgt ook uw tafelnummer toegewezen.
 • Bij de ingang en op meerdere plekken in de hal kunt u uw handen desinfecteren.
 • Kom niet te vroeg maar maximaal 10 minuten voor uw afgesproken tijd, u heeft dan voldoende tijd om rustig naar de baan te lopen.
 • Kom het liefste in uw tennisoutfit, de kleedkamers zijn open en mogen gebruikt worden, maar wel voor maximaal 5 personen. Ook de douches en de Wc’s mogen gebruikt worden, ook daar is een aparte afzuiginstallatie.
 • U kunt via de gang naar de baan lopen. Houd rekening met elkaar, loop achter elkaar en houd hier ook rekening met de tennissers en badmintonners die nog op de baan staan.
 • U verlaat de tennisbanen langs de badmintonbaan via de serre. U loopt zo naar uw vaste tafel of via de looproute langs de Wc’s naar buiten. Er zitten geen gasten aan de bar zodat er genoeg loopruimte is.
 • Ouders en begeleiders die meekomen kunnen gedurende de lestijd wachten in het horecagedeelte, maar moeten zich wel eerst even melden aan de bar en dan krijgen ze een tafel toegewezen.
 • Om onnodig geloop te voorkomen krijgt iedereen na het uur tennissen of badmintonnen de mogelijkheid om aan een vaste toegewezen tafel nog gezellig iets te drinken. Iedereen weet zo direct naar welke tafel ze moeten lopen.
 • U kunt aan tafel bestellen via een QR code die nu al veel wordt gebruikt in de horeca. Deze code staat op uw tafel en u kunt dan bestellen via uw mobiele telefoon. Als uw drankje klaar is ontvangt u een signaal op uw tafel, waarna één persoon van uw gezelschap de bestelling kan afhalen aan de bar.
 • Omdat we met vaste zitplaatsen werken en we alle tennissers dezelfde kans willen bieden, hebben we per baan 55 minuten gereserveerd om na het tennissen nog gezellig iets te drinken met uw tennisgroepje. Daarna worden alle tafels gereinigd voor de volgende gasten. Mocht u langer willen blijven zitten dan hebben we een aantal extra plekken die, indien op dat moment beschikbaar zijn, we u graag willen aanbieden.
 • De Wc’s in het horecagedeelte zijn beschikbaar.
 • Houdt u zich aan de aanwijzingen van het personeel.

Hieronder ziet u de plattegrond van de routing van de hal.

We hebben een groot aantal maatregelen genomen om te zorgen voor een veilige omgeving zowel op de baan en ook in het horeca gedeelte. Voor u en ook voor ons. We rekenen dan ook op uw verantwoordelijkheid om hier goed mee om te gaan. Als u langs wilt komen voordat het seizoen begint om zelf te zien hoe het straks gaat bent u van harte welkom. Bel wel even van te voren voor het maken van een afspraak. Wilt u deze mail doorsturen naar of bespreken met al uw medespelers zodat ook zij op de hoogte zijn?

We kijken ernaar uit om u en uw medespelers weer te mogen ontvangen.

Geplaatst in Laatste nieuws